Close

06-24226468 webmail@gregtheulings.nl

Nieuwe FUJINON GF objectieven voor Portretfotografie-, Landschap- en Architectuur. Plus GF Development Roadmap

Gorinchem 19 april 2017 – Fujifilm introduceert vandaag een tweetal nieuwe objectieven die uitermate geschikt zijn voor Portret-, Landschap- en Architectuurfotografie. Daarnaast introduceert Fujifilm een aantal nieuwe accessoires voor het Fujifilm GFX systeem, waarmee fotografen nog prettiger kunnen fotograferen.

De professionele “Fujinon GF110mm F2 R LM WR” en de “Fujinon GF23mm F4 R LM WR” objectieven zullen medio Juni 2017 beschikbaar komen voor de Fujifilm GFX 50S Medium Format systeemcamera. Dit systeem kent een sensorformaat van 43.8 x 32.9mm en kenmerkt zich door een uitstekende kleurweergave en uitermate goede detaillering.

De Fujinon GF objectieven zijn in staat om een ultra hoge detailweergave te bieden en geschikt voor beeldsensoren die een resolutie kunnen leveren van wel 100 Megapixels. Gebruikmakend van de technische expertise opgedaan bij de ontwikkeling van de Fujinon XF objectieven voor de Fujifilm X-Serie, bieden de GF objectieven van Fujinon de allerbeste denkbare beeldkwaliteit. De Fujinon GF objectieven zijn daardoor in staat het uiterste te halen van wat optisch nog mogelijk is en waardoor de Fujifilm GFX 50S tot het uiterste kan worden benut.

Afbeelding: Fujifilm Europe

De “FUJINON GF110mm F2 R LM WR” is een medium telefoto objectief dat zéér geschikt is om er de mooiste portretten mee te kunnen maken. Dit objectief kent een beeldhoek overeenkomstig 87mm in vergelijk met een camera die beschikt over een digitale 35mm sensor. Door zijn grote diafragma van F2.0 en brandpuntsafstand van 110mm kan er met behulp van dit objectief een prachtige achtergrondonscherpte en bokeh worden verkregen.

Door de grote beeldsensor en het hoogoplossende vermogen van de FUJIFILM GFX 50S Medium Format systeemcamera, wordt een unieke driedimensionale ‘look’ aan portretfoto’s meegegeven. Foto’s krijgen daardoor dat ‘speciale gevoel’, dat alleen kan worden verkregen door gebruik te maken van een Medium Format camera.

De “FUJINON GF23mm F4 R LM WR” kent een beeldhoek overeenkomstig 18mm in vergelijk met een camera die beschikt over een digitale 35mm sensor. Daarmee is dit objectief uitstekend geschikt om te gebruiken voor het fotograferen van landschappen en architectonische objecten.

Ondanks zijn enorme beeldhoek, zijn vervormingen in het beeld tot het uiterste minimum beperkt en door gebruik te maken van de laatste hoogwaardige optische technologieën worden de gemaakte opnames tot in de verste hoeken haarscherp weergegeven. De gemaakte beelden zij zo vrijwel niet van echt te onderscheiden.

Doordat beide objectieven gebruik maken van een uiterst stille lineaire motor zijn geluiden die worden veroorzaakt door het autofocussysteem binnenin het objectief tot een minimum beperkt gebleven. Daarnaast zijn beide objectieven stof- en weerbestendig. De objectieven kunnen bovendien worden gebruikt tot een temperatuur van minimaal minus 10 graden Celsius. Beide objectieven beschikken over een grote mate van betrouwbaarheid en de prestaties die een creatief professional mag verwachten van zijn gereedschap.

Tegelijkertijd met de introductie van deze beide objectieven stelt Fujifilm ook haar developmentroadmap bij voor wat betreft de ontwikkeling van het GFX systeem. Nieuw op deze roadmap is een telelens met converter die medio volgend jaar het daglicht moet zien.

Afbeelding: Fujifilm Europe

Meer weten over Fujifilm X camera’s?

Ben je al een Fujifilm gebruiker, of zou je graag meer willen weten over Fujifilm X camera’s, dan is er ook een hele leuke Facebook groep die ik onderhoud en waar je lid van kunt worden. ‘Fujifilm X-Serie Vraagbaak en Foto’s‘, is momenteel de grootste Fujifilm X community van de Benelux. Klik op deze tekst om lid te worden van deze groep.

error: