Close

06-24226468 webmail@gregtheulings.nl

FUJINON XF50mm F2 R WR
Stof- en weerbestendig – Ideaal voor portretten en alledaagse fotografie

De ‘FUJINON X50mm F2 R WR’ is FUJIFILM’s nieuwste FUJINON XF prime objectief voor de populaire FUJIFILM X-Serie systeemcamera’s met verwisselbare objectieven. Met een vaste brandpuntsafstand van 50mm geeft dit objectief een beeldhoek van 76mm wanneer deze op een FUJIFILM camera wordt geplaatst uit de X-Serie.

Door zijn grote diafragma van f2.0 is dit objectief ideaal om te gebruiken voor schitterende portretfoto’s of stijlvolle artistieke foto’s vanwege de mooie zachte achtergrondscherpte die met dit objectief kan worden verkregen. Ook kan er door zijn mooie grote diafragma mee worden gefotografeerd in omgevingen met weinig licht en dankzij zijn snelle AF motor stelt hij ook nog eens razendsnel scherp. Het objectief heeft een fraai compact, lichtgewicht ontwerp en weegt slechts 200 gram.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

De FUJINON XF50mm F2 R WR is een objectief met een midden lange brandpuntsafstand en levert resultaten van een hoge kwaliteit die mede door FUJIFILM’s unieke X-Trans CMOS Sensor garant staat voor een verbeterd contrast en hogere zichtbare scherpte en detaillering.

Het grote diafragma van f2.0 draagt bij aan een nauwkeurige controle over de scherptediepte en geeft daarmee de creatieve vrijheid om het onderwerp uit te lichten en de rest van het beeld samen te laten vloeien tot een fraaie onscherpte, waardoor de aandacht van de kijker kan worden geleid.

Om dit effect te kunnen bereiken beschikt het objectief over een diafragma bestaande uit 9 lamellen en een lenssysteem dat bestaat uit 9 lenselementen die geplaatst zijn in 7 groepen, waaronder één asferische ED lens. Het interne scherpstelsysteem wordt aangedreven door een zeer stille maar snelle ‘stepper motor’.

De vormgeving van de FUJINON XF50mm F2 R WR sluit perfect aan bij de FUJINON XF35mm F2 R WR en de XF23mm F2 R WR en doordat het objectief veel metalen onderdelen bevat is het bovendien zeer robuust en kan deze tegen een stootje. Net als andere XF objectieven beschikt het objectief over een fraaie diafragmaring voor een eenvoudige bediening van het diafragma.

Verder is het objectief stof- en weerbestendig en kan deze gebruikt worden tot een temperatuur van tenminste -10o Celcius waardoor hij onbezorgd in eigenlijk iedere weersconditie uit de tas kan worden gehaald. Door zijn compacte ontwerp kan hij bovendien perfect worden gebruikt in combinatie met de optische zoeker zoals te vinden is op de FUJIFILM X-Pro2. Mechanische vignetering is in die specifieke combinatie tot een minimum beperkt.

Door de komst van de FUJINON XF50mm F2 R WR wordt het gebruik van een FUJIFILM X-serie camera nog aantrekkelijker en door zijn lichte, compacte en fraaie vormgeving is dit nieuwe FUJINON XF objectief een welkome aanwinst en past bovendien gemakkelijk in iedere fototas.

Meer weten over Fujifilm X camera’s?

Ben je al een Fujifilm gebruiker, of zou je graag meer willen weten over Fujifilm X camera’s, dan is er ook een hele leuke Facebook groep die ik onderhoud en waar je lid van kunt worden. ‘Fujifilm X-Serie Vraagbaak en Foto’s‘, is momenteel de grootste Fujifilm X community van de Benelux. Klik op deze tekst om lid te worden van deze groep.

Featured afbeelding: Fujifilm Mediadatabank / J. Rask

error: