Close

06-24226468 webmail@gregtheulings.nl

FUJIFILM GFX 50S en FUJINON GF objectieven
Kwaliteit en perfectie tot in het allerkleinste detail

FUJIFILM introduceert vandaag officieel haar langverwachte Medium Format systeemcamera de FUJIFILM GFX 50S inclusief een aantal FUJINON GF objectieven. Een digitaal midden formaat camerasysteem dat is ontworpen voor fotografen die op zoek zijn naar de perfecte opname tot in het allerkleinste detail. Een systeem dat alle verwachtingen overtreft en een nieuwe benchmark zet voor Medium Format camera’s.

Pure perfectie, onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De GFX 50S Medium Format systeemcamera beschikt over een grote FUJIFILM G Format sensor met een formaat van 43.8 x 32.9mm waarop 51.4 Megapixels zijn geplaatst en waarmee ieder detail haarfijn kan worden vastgelegd. Het oppervlak van deze sensor is daarmee ongeveer 1.7x groter dan de huidige compact full frame sensoren.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Het FUJIFILM GFX systeem heeft flink wat DNA verworven van de populaire FUJIFILM X-serie met een soortgelijke retro- en tegelijkertijd moderne bediening en ligt daarmee minstens zo prettig in de hand. Fotograferen is daarmee weer een plezier en dankzij de meer dan 80 jaar ervaring die FUJIFILM heeft als filmfabrikant weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om een ongeëvenaard niveau aan beeldscherpte en nauwkeurigheid te bereiken in combinatie met een perfecte kleurrenproductie. De GFX 50S weet dit alles te realiseren en is in staat superieure opnamen te maken.

Tegelijkertijd met de introductie van deze camera worden ook een drietal hoogwaardige FUJINON objectieven met een ultrahoog oplossend vermogen geïntroduceerd. De FUJINON GF63mm F2.8 R WR, de FUJINON GF32-64mm F4 R LM WR en een gestabiliseerd macro objectief de FUJINON GF120mm F4 R LM OIS. Net als de GFX zelf hebben ook de FUJINON GF objectieven veel van de ontwerp filosofie overgenomen van ‘XF-lijn’ die wereldwijd al enkele jaren door veel professionele fotografen worden bejubeld om hun enorm hoge optische kwaliteiten en prettige bediening.

Onvoorstelbaar detailrijk

Met de introductie van de FUJIFILM GFX 50S wordt de lat voor hoge resolutie camera’s flink hoger gelegd en worden er nieuwe normen gesteld aan wat een acceptabele beeldkwaliteit is voor hoge resolutie camera’s.

De FUJIFILM GFX 50S is ontworpen voor het leveren van de allerhoogste beeldkwaliteit en is daarmee uitermate geschikt voor die opdrachten waar alleen het maximale niveau aan detailregistratie als acceptabel geldt. Met een oppervlak van 43.8 x 32.9mm is de sensor in de GFX tot wel 1.7 keer groter dan wordt toegepast in de meer traditionele ‘Full Frame’ camera’s.

De GFX 50S is ontworpen op basis van rechtstreekse feedback van fotografen uit de foto-community en om zo ruimte te bieden aan hun specifieke wensen. Ondanks dat de Fujifilm X-serie uitstekend geschikt is als vervanger voor de traditionele digitale spiegelreflexcamera’s én voor het fotograferen van landschappen, reportages, portretten of sporten is er ook een grote groep fotografen die de roep heeft voor een cameralijn met een grotere sensor en een flink hogere resolutie. Zij willen een camera met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit die voldoet aan de strenge eisen zoals die gelden in de grote commerciële studio’s voor reclame-, fashion en portretfotografie, waarbij kleurreproductie en de weergave van zelfs de allerkleinste details belangrijk zijn.

FUJIFILM beantwoord deze vraag met de komst van de FUJIFILM GFX50S en met de FUJINON GF objectieven die garant staan voor een perfecte detailweergave en een indrukwekkende kleurreproductie.

De FUJIFILM GFX 50S is door zijn grote sensoroppervlak uitstekend in staat om ieder bundeltje licht dat op de sensor valt tot in het kleinste detail te registreren waardoor deze garant staat voor het leveren van afbeeldingen in een hoge beeldkwaliteit met minimale ruis, nauwkeurige kleuren en een groot dynamisch bereik. De hoge resolutie van de camera maakt extra flexibiliteit mogelijk door zijn hoge detailweergave en levert levensechte beelden op met het gevoel alsof je er zelf bij bent.

Doordat de camera gebruik maakt van de hoog aangeschreven X Processor Pro beeldprocessor die ook wordt toegepast in de X-Pro2 en X-T2 heeft de GFX ook de beschikking gekregen over de filmsimulaties die de FUJIFILM X-serie zo populair maakt. Dit maakt dat kleurreproductie en detailweergave nu ook kan worden ervaren in de extra hoge resolutie die de FUJIFILM GFX te bieden heeft. Ook is het door gebruik van deze beeldprocessor mogelijk om met behulp van GFX 50S video opnames te maken in Full HD met een opname snelheid van 30 frames per seconde. Video editing software is niet per-sé noodzakelijk want alle filmsimulaties waarover de camera beschikt voor het fotograferen, kunnen ook worden gebruikt tijdens het maken van video-opnames.

Verrassend licht van gewicht en intuïtief in het gebruik

Van medium format camera’s wordt vaak gezegd dat ze zwaar en log zijn. De FUJIFILM GFX 50S laat zien dat het ook anders kan. Want gekoppeld met de FUJINON GF63mm F2.8 R WR, weegt het totale GFX systeem slechts 1230 gram. Dat is slecht 60% van het gewicht van een digitale medium format camera met spiegelconstructie en een soortgelijke sensor. Tegelijkertijd is de GFX 50S daarmee ongeveer net zo licht en ‘groot’ als een reguliere digitale spiegelreflex camera met een compact full frame sensor. Dit maakt dat de FUJIFILM GFX 50S ook eenvoudig op iedere willekeurige locatie gebruikt kan worden en zich daarmee niet alleen thuis voelt in de fotostudio.

De GFX 50S heeft een unieke mogelijkheid om de zoeker los te koppelen van de camera wat de fotograaf meer flexibiliteit geeft in hoe hij de camera wil gebruiken. Met de apart verkrijgbare draaibare elektronische zoeker EVF-TL1 tilt adapter, kan de hoek waaronder de zoeker wordt gebruikt worden aangepast van 90° als de camera horizontaal wordt vastgehouden of ±45° als de camera wordt gedraaid naar een staande houding. Om ook de kleinste details door de zoeker te kunnen zien is de EVF uitgerust met een resolutie van wel 3.69 Megadot.

De achterzijde van de GFX 50S is voorzien van een 3.2 inch aanraakgevoelig touch-screen met een resolutie van 2.36 megadot. Het aanraakgevoelige scherm kan gebruikt worden voor functies als het selecteren van diverse camera instellingen in het menu, bepaling van het scherpstelpunt en voor het terugkijken van gemaakte opnamen. Verder kan het LCD scherm in drie richten worden uitgeklapt, zoals dat ook mogelijk is op de FUJIFILM X-T2.

FUJINON GF objectieven de absolute top in beeldkwaliteit en optische expertise

Doordat het camerasysteem tegelijkertijd met een nieuwe serie objectieven is ontwikkeld kon de FUJIFILM GFX 50S worden voorzien van een objectiefvatting met een grote doorsnede van zo’n 65mm en met tegelijkertijd toch een korte flange range (de afstand tussen sensor en objectiefvatting) van slechts 26.7mm. Dankzij deze ontwerpbeslissing is er veel ruimte voor verbeterde optische ontwerpen van de lensconstructie waardoor er zeer hoogwaardige objectieven kunnen worden geproduceerd en waarbij de behuizing toch compact kan blijven.

Alle FUJINON GF objectieven zijn voorbereid op de toekomst en beschikken over een uitstekend oplossend vermogen van méér dan 100 Megapixels. Daarmee zijn alle FUJINON GF objectieven zeer geschikt om te worden gebruikt op de GFX 50S. Alle objectieven bevatten net als de FUJINON XF objectieven over een diafragmaring. Naast de ‘A’ optie voor automatische diafragmakeuze, hebben de FUJINON GF objectieven nu ook een ‘C’ (Command) mogelijkheid gekregen. Wanneer de diafragmaring op ‘C’ wordt gedraaid is het mogelijk om het diafragma ook via de commando draaiknop op de camera zelf in te stellen. Om te voorkomen dat de ring per ongeluk wordt versteld tijdens het gebruik is het mogelijk om de ‘A’ en ‘C’ instelling te vergrendelen.

De GFX 50S en FUJINON GF objectieven vormen tezamen een systeem dat in staat is om foto’s te produceren die door hun uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit direct indruk zullen maken. De FUJIFILM GFX ligt prettig in de hand en stelt zeer hoge eisen aan de optische kwaliteiten van haar nieuwe serie objectieven, waardoor het systeem in staat is beelden te leveren van de allerhoogste kwaliteit met een ongeëvenaard detailniveau en een perfecte kleurreproductie. Een systeem dat zelfs die fotografen die de allerhoogste beeldkwaliteit vereisen positief zal verrassen.

FUJIFILM laat door haar X-serie en met dit nieuwe Medium Format systeem, de GFX 50S en haar nieuwe FUJINON GF objectieven wederom zien dat zij door haar jarenlange ervaring als film- en camerafabrikant, kwaliteit en perfectie tot in de details beheerst, waardoor fotograferen weer leuk wordt.

Het ligt in de verwachting dat de camera en objectieven medio februari beschikbaar zullen zijn.

Meer weten over Fujifilm X camera’s?

Ben je al een Fujifilm gebruiker, of zou je graag meer willen weten over Fujifilm X camera’s, dan is er ook een hele leuke Facebook groep die ik onderhoud en waar je lid van kunt worden. ‘Fujifilm X-Serie Vraagbaak en Foto’s‘, is momenteel de grootste Fujifilm X community van de Benelux. Klik op deze tekst om lid te worden van deze groep.

Alle afbeeldingen: Fujifilm Mediadatabank.

error: